Zoeken

Lespakketten

Lespakketten bij de actualiteit

Nieuwe_lessen

Nieuwe lessen voor PO nu beschikbaar

Er zijn drie nieuwe lessen beschikbaar op onze site. Groep 7-8 kan aan de slag met zonnepanelen: Hoe werkt een zonnepaneel? En hoe leveren ze het meeste op? Of ontwerp een luchtraket met groep 5-6. Ontdek spelenderwijs hoe raketten werken. En voor groep 4-8 hebben we een spel waarin de leerlingen een zonnestelsel in een kring uitbeelden en zo leren hoe je vanaf aarde de beweging van de zon, aarde en maan kunt zien.

Astro_pi_logo_node_full_image_2

Astro Pi weer van start

Altijd al een experiment in de ruimte willen doen, of een boodschap willen sturen naar het ISS? Dat kan door een computerprogramma te schrijven voor de Astro Pi, een kleine computer in het internationale ruimtestation ISS. De inschrijving start 14 september

lees verder

Les-31-boom-in-vier-seizoenen-3

Een nieuw seizoen

In 2020 begint de astronomische herfst op het noordelijk halfrond op 22 september. Op die dag staat de zon precies boven de evenaar en zijn dag en nacht overal even lang.
Dat de seizoenen wisselen, merken we niet alleen aan de lengte van de dag, maar ook aan de temperatuur en de blaadjes aan de bomen. Hoe komt het eigenlijk dat we seizoenen hebben en is dat overal op aarde hetzelfde?

lees verder

Cansat_foto_digidaan

CanSat-competitie

Maak van een frisdrankblikje (Can) een satelliet (Sat) met een missie; dat is de opdracht van de CanSat competitie. Leerlingenteams bedenken, bouwen en testen hun eigen satelliet. Ze nemen het op tegen teams uit het hele land. De tien beste krijgen de kans hun Cansat met een echte raket te laten lanceren tot 1 km hoogte.

Meedoen met de Nederlandse CanSat-competitie? Dien je proposal voor 8 oktober 2020 in! Lees verder »


Lessenseries over ruimtevaart

VO

First_two_galileo_iov_satellites

VO Serie

Ruimtevaart en sterrenkunde worden inzichtelijk gemaakt met de lessen van 'Ruimtevaart in de klas' voor VO.

Overzicht 40 lessen

PO & VO

Iyl_logo_colorprimary_aangepast

Licht

2015 was het Internationaal Jaar van het Licht. Een veelzijdig onderwerp voor zowel PO als VO.

Overzicht 13 lessen


Nieuwe lespakketten