Mission X: Train als een astronaut!

Trainen als astronaut André Kuipers met de hele klas? Doe dan mee aan de internationale scholencompetitie Mission X over ruimtevaart, astronautentraining en een gezonde levensstijl! Mission X begint in Nederland op 5 maart 2018. André Kuipers zal zelf het startschot geven tijdens een openingsevenement in NEMO Science Museum.

Alle Nederlandse basisscholen kunnen met groep 4 t/m 8 meedoen aan Mission X, een uniek project georganiseerd door de Nederlandse Ruimtevaartorganisatie NSO, het Europese Ruimtevaartagentschap ESA, NASA en nog veel meer ruimtevaartorganisaties en partners wereldwijd.

Achtweekse astronautentraining

Mission X is een competitie tussen scholen waarbij klassen een achtweekse astronautentraining volgen. Daarbij gaan ze de strijd met elkaar aan om de meeste punten. Deze kunnen verdiend worden met het volgen van uiteenlopende trainingsmodules. Een school is vrij om te kiezen wanneer en welke Mission X activiteiten worden uitgevoerd: hoe meer activiteiten echter, hoe meer punten een school krijgt.
Alle belangrijke aspecten van het vak van astronaut komen aan bod. Zo komen de kinderen veel te weten over coördinatie, ruimtelijk inzicht, uithoudingsvermogen en kracht, maar ook over het werken in teams, gezonde voeding en ruimtevaarttechnologie.

Aan het einde van de acht weken durende competitie heeft elk land een winnaar die wordt beloond met een fantastische prijs voor de klas. In 2018 doen 38 landen mee, waaronder Argentinië, Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Deelname

• Alle kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool kunnen meedoen;
• Mission X begint op 5 maart 2018
• Mission X duurt acht weken, vrij in te delen
Inschrijven kan tot 16 februari 2018 (gebruik registratiecode MX2018, kies registratietype “Challenge 2”).