ESA Docententraining Robotica en Coderen

Voor docenten in het voortgezet onderwijs organiseert de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA gratis trainingen over robots en programmeren in het roboticalab ESEC in het Belgische Redu. De trainingen duren 2,5 dag en de voertaal is Engels. Het verblijf wordt door ESA verzorgd en voor de reiskosten is een vergoeding mogelijk.

Wat houdt de training in

Tijdens de workshop gaan de deelnemers eerst aan de slag met Arduino. Het gebruik van elektronica, sensoren, dataverzameling en programmeren komen aan de orde. Daarna gaat u een robot maken en programmeren die missies op Mars kunnen uitvoeren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van LEGO Mindstorms.
Meer informatie

Data en Aanmelden

Er zijn nog geen nieuwe data bekend. Als u een mail stuurt naar [email protected], dan berichten we u zodra er nieuwe data bekend zijn.

Om deel te kunnen nemen aan de workshop moet u wonen en werken in een ESA-lidstaat en les geven in een bèta- of techniekvak in het voortgezet onderwijs. Ook moet u de gehele workshop kunnen bijwonen.

Kosten training

De training, het verblijf in Redu, incl hotel, catering en lokaal transport worden door ESA verzorgd en betaald. Het vervoer naar Redu en terug verzorgt u zelf. De kosten daarvoor kunnen gedeclareerd worden bij ESA tot een bedrag van 200 euro.