ESA Docententraining Robotica en Coderen

Voor leraren uit PO en VO organiseert de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA gratis trainingen over robots en programmeren in het e-Technologylab in het ESA Education Training Centre, gelegen in het Belgische Redu.

De trainingen duren 2 of 2,5 dag en de voertaal is Engels. Het verblijf wordt door ESA verzorgd en voor de reiskosten is een vergoeding mogelijk.

PO-trainingen

Tijdens deze workshop van 2 dagen gaan leerkrachten gaan aan de slag met activiteiten die ze ook in de klas goed kunnen toepassen. Bijvoorbeeld met Lego WeDO een robot bouwen en programmeren voor een missie op Mars.
Meer informatie

VO-trainingen

Deelnemers gaan aan de slag met o.a. Arduino en LEGO mindstorms in relatie tot ruimtemissies. Ook wordt aandacht besteed aan ESA onderwijsprojecten die ze kunnen gebruiken om hun leerlingen te enthousiasmeren en inspireren in bèta/technische vakken. De training duurt 2,5 dag.
Meer informatie

Data en Aanmelden

De eerstvolgende trainingen staat in de zijkolom. Wilt u een bericht ontvangen als er nieuwe trainingsdata zijn? Laat dan hier uw e-mailadres achter.

Om deel te kunnen nemen aan de workshop moet u wonen en werken in een ESA-lidstaat en les geven in een bèta- of techniekvak in het voortgezet onderwijs. Ook moet u de gehele workshop kunnen bijwonen.

Aanmelden mag slechts voor één workshop tegelijkertijd. Het is aan te raden dat zo vroeg mogelijk te doen. Bij voldoende aanmeldingen kan ESA namelijk besluiten de uiterste inschrijfdatum te vervroegen. Een paar dagen na de uiterste aanmelddatum hoort u of u bent toegelaten tot de workshop.

Kosten training

De training, het verblijf in Redu, incl hotel, catering en lokaal transport worden door ESA verzorgd en betaald. Het vervoer naar Redu en terug verzorgt u zelf. De kosten daarvoor kunnen gedeclareerd worden bij ESA tot een bedrag van 200 euro.