ESA Docententraining Robotica en Coderen

Voor leraren uit PO en VO organiseert de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA gratis trainingen over robots en programmeren in het roboticalab ESEC in het Belgische Redu. De trainingen duren 2 tot 2,5 dag en de voertaal is Engels. Het verblijf wordt door ESA verzorgd en voor de reiskosten is een vergoeding mogelijk.

PO-trainingen

Tijdens deze workshop van 2 dagen gaan leerkrachten gaan aan de slag met activiteiten die ze ook in de klas goed kunnen toepassen, zoals met Lego WeDO een robot bouwen en programmeren voor een missie op Mars. Ook maken deelnemers kennis met Astro Pi, waarmee leerlingen een zelfgeschreven code naar het internationale ruimtestation ISS kan sturen.
Meer informatie

VO-trainingen

De training voor VO-docenten duurt 2,5 dag. Deelnemers gaan aan de slag met o.a. Arduino en LEGO mindstorms in relatie tot ruimtemissies. Ook wordt aandacht besteed aan Astro Pi. Het programmeren van elektronica, sensoren, en dataverzameling staan centraal.
Meer informatie

Data en Aanmelden

De eerstvolgende trainingen staat in de zijkolom. Wilt u een bericht ontvangen als er nieuwe trainingsdata zijn? Laat dan hier uw e-mailadres achter.

Om deel te kunnen nemen aan de workshop moet u wonen en werken in een ESA-lidstaat en les geven in een bèta- of techniekvak in het voortgezet onderwijs. Ook moet u de gehele workshop kunnen bijwonen.

Kosten training

De training, het verblijf in Redu, incl hotel, catering en lokaal transport worden door ESA verzorgd en betaald. Het vervoer naar Redu en terug verzorgt u zelf. De kosten daarvoor kunnen gedeclareerd worden bij ESA tot een bedrag van 200 euro.