CanSat competitie

Maak van een frisdrankblikje (Can) een satelliet (Sat) met een missie; dat is de opdracht van de CanSat competitie. In schooljaar 2020-2021 heeft ESERO NL het voornemen deze competitie opnieuw in Nederland te organiseren.
Kunnen de leerlingen zo lang niet wachten? Met de Cadsat-tool kunnen ze alvast een 3d-ontwerp maken.

Schrijf je hier in en ontvang een bericht als de CanSat competitie start.

Wat is CanSat?

CanSat is een competitie voor scholieren uit de bovenbouw havo of vwo van het voortgezet onderwijs. De leerlingen bedenken in teams een missie, schrijven een onderzoeksvoorstel, bouwen een satelliet en testen deze. De beste teams lanceren hun CanSat met een raket en voeren hun missie uit. Een bijzonder project waarin scholieren de kans krijgen om praktijk gerichte ervaring op te doen in het bouwen van een complex systeem waarin meerdere disciplines van belang zijn. De winnaar van de Nederlandse competitie gaat, samen met andere Europese teams, naar de Europese competitie.

Rol van docent

Voor een geslaagde deelname, is vooral een betrokken en enthousiaste houding vanuit de school van groot belang. De docent helpt de leerlingen op weg en is het eerste aanspreekpunt voor het schoolteam. Om u op weg te helpen, organiseren we een docententraining.

Doe mee met de CanSat competitie

Compilatie CanSat competitie 2018-2019