CanSat competitie

Maak van een frisdrankblikje (Can) een satelliet (Sat) met een missie; dat is de opdracht van de CanSat competitie. In schooljaar 2019-2020 organiseert ESERO wederom deze competitie in Nederland. Inschrijven kan tot 10 oktober!

Wat is CanSat?

CanSat is een competitie voor scholieren uit de bovenbouw havo of vwo van het voortgezet onderwijs. De leerlingen bedenken in teams een missie, schrijven een onderzoeksvoorstel, bouwen een satelliet en testen deze. De beste teams lanceren hun CanSat met een raket en voeren hun missie uit. Een bijzonder project waarin scholieren de kans krijgen om praktijk gerichte ervaring op te doen in het bouwen van een complex systeem waarin meerdere disciplines van belang zijn. De winnaar van de Nederlandse competitie gaat, samen met andere Europese teams, naar de Europese competitie.

Doe mee met de CanSat competitie

Compilatie CanSat competitie 2018-2019

Rol van docent

Voor een geslaagde deelname, is vooral een betrokken en enthousiaste houding vanuit de school van groot belang. De docent helpt de leerlingen op weg en is het eerste aanspreekpunt voor het schoolteam. Om u op weg te helpen, organiseren we een docententraining.

Winnaar competitie 2018-2019

34 leerlingenteams uit heel Nederland deden mee aan de CanSat competitie 2018-2019. Team Project Beta van Stanislascollege uit Pijnacker won de eerste prijs. Zij vertegenwoordigden Nederland bij de Europese CanSat- competitie en sleepten daar de Honour Prize in de wacht.