ESA Onderwijsconferenties 2018

In 2018 organiseert ESA twee inspirerende onderwijsconferenties voor leraren uit het primair en voorgezet onderwijs. De zomereditie vindt plaats van 10-13 juli, die in de herfst van 4-7 oktober. Beide conferenties vinden plaats in Leiden en aanmelden kan tot 21 maart.

Tijdens de conferentie geven top-experts uit de ruimtevaart lezingen. In praktische sessies worden handvaten gegeven om binnen de context van ruimtevaart W&T-lessen te geven. Iedere dag komt een ander thema aan bod: Ruimte-onderzoek, aardobservatie, en Ruimtetechnologie. Tijdens de conferentie wordt ook een bezoek aan ESTEC en/of Space Expo gebracht.

Aanmelden
Aanmelden voor deze conferenties kan door het aanmeldingsformulier geheel in te vullen en op te sturen.
Belangrijke voorwaarden voor deelname zijn dat je les geeft in wetenschap, techniek, of een bèta-vak in het primair of voortgezet onderwijs. Ook moet je wonen en werken in een ESA-lidstaat. Voorrang wordt gegeven aan leraren die nog niet eerder een ESA workshop of Summer School voor leraren bijwoonden. Alle lezingen en workshops worden in het Engels gegeven, dus het is belangrijk dat je deze taal voldoende beheerst. Tot slot ben je verplicht alle conferentiedagen bij te wonen.

De deadline voor aanmelding is 21 maart 2018, 09:00 CEST. Je hoort uiterlijk 30 maart of je toegelaten bent.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de ESA-conferenties. Hotelovernachtingen, lokaal vervoer, lunch en één diner worden door ESA verzorgd en gesponsored. Overige reis- en maaltijdkosten komen voor eigen rekeningen.