Kinderboekenweek 2019 - Reis mee!

Van 2 tot 13 oktober staan voertuigen centraal tijdens de kinderboekenweek: Reis Mee! Het prentenboek is dit jaar André het Astronautje op zoek naar Laika. ESERO NL besteedt extra aandacht aan deze week door extra activiteiten rondom ruimtereizen.

André Kuipers was als kind dol op lezen. “Ik verslond verhalen over spannende avonturen op andere planeten. Dit stond aan de basis van mijn eigen astronautendroom”. Lezen is dus een uitstekende manier om enthousiasme bij kinderen aan te wakkeren.

ESERO NL heeft voor u een selectie gemaakt van de lessen die het beste passen bij het kinderboekenweekthema. Zo kunt u de lessen van de Kinderboekenweek aanvullen met hands-on activiteiten die het thema nóg levendiger maken. We hebben lessen over raketten, het enige vervoermiddel waarmee we naar de ruimte kunnen. Verder kunt u via de lessen de planeten ontdekken, of vanuit de ruimte onze prachtige aarde bewonderen. Ook kun je de sterren gebruiken om bij reizen op aarde te kunnen navigeren. Kortom: tal van aanknopingspunten bij de kinderboekenweek.

Lespakketten