ESA Onderwijsconferenties 2020

Ook in 2020 organiseert ESA twee inspirerende onderwijsconferenties voor leraren uit het primair en voorgezet onderwijs. De zomereditie vindt plaats van 7-10 juli, die in de herfst van 1-4 oktober. Beide conferenties vinden plaats in Leiden en aanmelden kan tot 12 maart.

Het programma is voor beide conferenties gelijk. Top-experts uit de ruimtevaart geven lezingen, er is een bezoek aan de ESA ESTEC-faciliteiten en er zijn praktische workshops met inspirerende les-ideeën. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid om ideeen en informatie uit te wisselen met collega-docenten uit alle lidstaten van de ESA.

Aanmelden
Aanmelden voor deze conferenties kan door het aanmeldingsformulier geheel in te vullen en op te sturen.
Om mee te kunnen doen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: je geeft les geeft in wetenschap, techniek, of een bèta-vak in het primair of voortgezet onderwijs. Je woont of werkt in ESA-lidstaat.
Leraren die niet eerder een ESA lerarenworkshop of conferentie bijwoonden krijgen voorrang. Alle lezingen en workshops worden in het Engels gegeven, dus het is belangrijk dat je deze taal voldoende beheerst. Tot slot ben je verplicht alle conferentiedagen bij te wonen.
De deadline voor aanmelding is 12 maart 2019. Je hoort uiterlijk 24 maart of je toegelaten bent.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de ESA-conferenties. Hotelovernachtingen, lokaal vervoer, lunch en één diner worden door ESA verzorgd en betaald. Overige reis- en maaltijdkosten komen voor eigen rekening.