Docententraining

ESERO NL ondersteunt u graag wanneer u iets met ruimtevaart in de klas wilt doen. Daarom organiseren we diverse bijeenkomsten in het land waarbij u kennis maakt met de vele lesmogelijkheden omtrent dit thema. ESERO maakt wetenschap en techniek boeiend en begrijpend voor iedereen, ook voor docenten zonder bèta-achtergrond.

Primair onderwijs

ESERO onderwijsconferentie PO

De ESERO onderwijsconferentie is onze jaarlijkse grote conferentie waarbij u kennis kunt maken met het ESERO aanbod. De conferentie van 2018 vond plaats op 31 oktober in NEMO Science Museum. Je kunt de materialen downloaden via deze link.

Gratis training ruimtevaart en sterrenkunde in de klas

ESERO geeft gratis trainingen voor leerkrachten in diverse regio’s. Tijdens onze trainingen krijgt u talloze lesideeën over het heelal en ruimtevaart, aangevuld met boeiende informatie. De trainingen organiseren we samen met pabo’s en wetenschapsknooppunten. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training bij u in de buurt.

Bent u coördinator van een wetenschapsknooppunt, of een enthousiaste pabodocent W&T, en wilt u graag een ESERO training aanbieden aan uw netwerk? Neem dan contact op met [email protected]. Wij verzorgen de training, u verzorgt de locatie en de deelnemers.

Nascholing docententeams

Wilt u ruimtevaart en sterrenkunde een plek geven binnen uw school? ESERO NL biedt via NEMO nascholing op maat aan voor het hele team. Meer informatie vindt u op de website van NEMO Science Museum.

ESA-training Robotica en Coderen

In het Belgische Redu biedt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA gratis meerdaagse trainingen aan over robotica en coderen. Meer informatie

Voortgezet Onderwijs

Science Night

De Science Night is de jaarlijkse onderwijsconferentie voor docenten uit het voortgezet onderwijs in NEMO Science Museum, Amsterdam. Op deze avond maakt u kennis met de mogelijkheden die ESERO, NEMO en Kennislink bieden om uw science lessen te verrijken.
De eerstvolgende Science Night is 20 november 2018. Hou deze site en onze nieuwsbrief in de gaten voor inschrijven en het programma!

ESA-training Robotica en Coderen

In het Belgische Redu biedt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA gratis meerdaagse trainingen aan over robotica en coderen meer informatie