Docententraining

ESERO NL ondersteunt u graag wanneer u iets met ruimtevaart in de klas wilt doen. Daarom organiseren we diverse bijeenkomsten in het land waarbij u kennis maakt met de vele lesmogelijkheden omtrent dit thema. ESERO maakt wetenschap en techniek boeiend en begrijpend voor iedereen, ook voor docenten zonder bèta-achtergrond.

Primair onderwijs

ESERO onderwijsconferentie PO

Jaarlijks gratis conferentie in het najaar. De datum voor 2018 is 31 oktober. Hou de site en onze nieuwsbrief in de gaten voor inschrijven en programma.
Wilt u weten hoe het programma in 2017 eruitzag? Neem dan hier een kijkje

Gratis training ruimtevaart en sterrenkunde in de klas

Tijdens onze trainingen krijgt u talloze lesideeën over het heelal en ruimtevaart, aangevuld met boeiende informatie. We hebben twee instaptrainingen: sterrenkunde en ruimtevaart. Daarnaast hebben we trainingen over een bepaald onderwerp, zoals de zon en zwaartekracht. De trainingen zijn gratis te volgen op diverse locaties, meestal pabo’s en wetenschapsknooppunten in het land. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training bij u in de buurt.

Bent u coördinator van een wetenschapsknooppunt, of een enthousiaste pabodocent W&T, en wilt u een ESERO training organiseren voor pabostudenten en docenten uit uw netwerk? Neem dan contact op met [email protected]las.nl. Wij verzorgen de training en de materialen, u verzorgt de locatie en de deelnemers.

Nascholing docententeams

Wilt u ruimtevaart en sterrenkunde een plek geven binnen uw school? ESERO NL biedt via NEMO nascholing op maat aan voor het hele team. Meer informatie vindt u op de website van NEMO Science Museum.

Voortgezet Onderwijs

Science Night

De Science Night is de jaarlijkse onderwijsconferentie voor docenten uit het voortgezet onderwijs in NEMO Science Museum, Amsterdam. Op deze avond maakt u kennis met de mogelijkheden die ESERO, NEMO en Kennislink bieden om uw science lessen te verrijken.
De datum voor 2018 is 20 november. Hou deze site en onze nieuwsbrief in de gaten voor inschrijven en het programma!