Mission Space Lab

In Mission Space Lab zetten leerlingen een experiment op dat de Astro Pi in het ISS kan uitvoeren. Ze kunnen kiezen uit twee thema’s: Leven in de ruimte, en Leven op aarde. Er zijn namelijk twee Astro Pi’s die elk in een andere ruimte van het ISS zitten. Bij Leven in de Ruimte doen ze een experiment met de Astro Pi in de Columbus module. In deze ruimte zijn regelmatig astronauten te vinden. Bij Leven op Aarde maken ze gebruik van de Astro Pi die vastzit aan een raam. Leerlingen kunnen dan foto’s maken van de aarde met een infrarood camera.


Foto die de Astro Pi heeft gemaakt van een ruimteschip dat naar het ISS vliegt.

Hoe meedoen?
Vanaf 12 september 2019 verschijnt op deze pagina een link naar de officiële Astro Pi website waar de teams zich kunnen aanmelden. Bij deze aanmelding schrijven de leerlingen een korte omschrijving van hun voorstel.

Begin november krijgen de leerlingen te horen of hun voorstel is goedgekeurd. Alle onderzoeksvoorstellen die de Astro Pi kan uitvoeren, worden in principe goedgekeurd. Alle scholen met één of meerdere goedgekeurde voorstellen krijgen gratis een Astro Pi kit toegestuurd. Leerlingen kunnen deze Astro Pi kit gebruiken om hun programma te testen. Ook kunnen ze deze gebruiken voor experimenten op aarde en hun resultaten vergelijken met die van de Astro Pi in het ISS. Leerlingen krijgen tot februari 2020 de tijd om hun computerprogramma te uploaden.

In april draaien de ingestuurde programma’s in het ISS en in mei krijgen de leerlingen hun data vanuit het ISS voor hun verslag terug. ALs ze het verslag naar ESA sturen, krijgen ze een deelnamecertificaat en maken ze kans op prijzen.

Hoe bereid ik mijn leerlingen voor?
De leerlingen kunnen op elk moment oefenen met de Astro Pi met behulp van het lesmateriaal dat gratis van deze pagina is te downloaden. Als de leerlingen nog geen Astro Pi kit hebben, kunnen ze oefenen met de Astro Pi simulator van Trinket

Terug naar overzicht Astro Pi