Mission Space Lab

In Mission Space Lab zetten leerlingen een experiment op dat de Astro Pi in het ISS kan uitvoeren. Ze kunnen kiezen uit twee thema’s: Leven in de ruimte, en Leven op aarde. Er zijn namelijk twee Astro Pi’s die elk in een andere ruimte van het ISS zitten. Bij Leven in de Ruimte doen ze een experiment met de Astro Pi in de Columbus module). In deze ruimte zijn regelmatig astronauten te vinden. Bij Leven op Aarde maken ze gebruik van de Astro Pi die vastzit aan een raam. Leerlingen kunnen dan foto’s maken van de aarde met een infrarood camera.

Meedoen gaat in vier fases.

  • Fase 1: leerlingen schrijven een onderzoeksvoorstel.
  • Fase 2: leerlingen schrijven de code die ze uploaden naar ESA.
  • Fase 3: de code wordt uitgevoerd in het ISS
  • Fase 4: leerlingen krijgen data vanuit het ISS terug waarmee ze een verslag schrijven.

Na elke fase controleert ESA of het team aan de voorwaarden heeft voldaan en of het team door mag naar de volgende fase.

Hoe meedoen?
De deadline voor het indienen van een onderzoeksvoorstel voor Mission Space Lab is uitgesteld tot 1 november 2018! Je hebt dus nog een paar dagen extra voor je onderzoeksvoorstel.

Via de officiële Astro Pi site vul je samen met de leerlingen een formulier in waarin je de gegevens van het team invult en de leerlingen hun onderzoeksmissie omschrijven. De Astro Pi moet het onderzoek kunnen uitvoeren met zijn sensoren. Als ESA het onderzoeksvoorstel goedkeurt, krijgen ze in november een Astro Pi kit toegestuurd waarmee ze de code kunnen schrijven en testen voordat ze hem uploaden naar het ISS.

Hoe bereid ik mijn leerlingen voor?
De leerlingen kunnen oefenen met de Astro Pi met behulp van het lesmateriaal dat gratis van deze pagina is te downloaden. Als de leerlingen nog geen Astro Pi kit hebben, kunnen ze hun code uittesten op deze website

Terug naar overzicht Astro Pi