Mission Zero

Bij Mission Zero schrijven leerlingen een programma waarbij de Astro Pi op het LED scherm een boodschap laat zien. In die boodschap moet in ieder geval de temperatuur in het ISS zijn verwerkt.

Hoe meedoen?
De inschrijving voor Mission Zero is nu gesloten. Volgend schooljaar kun je weer meedoen vanaf september. Wil je op de hoogte blijven, laat dan hier je e-mailadres achter.

Na registratie kunnen de leerlingen gelijk aan de slag. Ze schrijven hun code online op een website waar ze hem ook kunnen testen en zien hoe de Astro Pi zou reageren op hun code. Als de code klaar is, dan uploaden ze hem naar ESA. Als de code is goedgekeurd, zal deze op een van de de Astro Pi’s in het ISS uitgevoerd worden. Na afloop krijgen de leerlingen een certificaat met daarop het tijdstip waarop de code is uitgevoerd.

Hoe bereid ik mijn leerlingen voor?
Om de leerlingen op weg te helpen kunnen ze aan de slag met het lesmateriaal. Het lesmateriaal bestaat uit een set kaarten op A5 formaat. Op elke kaart staan een of meerdere commando’s waarmee de leerlingen kunnen oefenen. Als ze hebben geoefend met de kaarten kennen ze alle commando’s die nodig zijn voor Mission Zero.

Alvast oefenen kan op de website van Trinket

Terug naar overzicht Astro Pi