De theorie dat dinosauriërs massaal stierven door een meteorietinslag is welbekend. Maar wat is en doet een meteoriet nou precies? In deze les doen leerlingen onderzoek naar de vorming van kraters.
Boven ons hoofd zweven zo’n 600 werkende satellieten. Maar wat doen ze eigenlijk? In deze les ontdekken leerlingen waar satellieten voor gebruikt worden en hoe het kan dat ze niet neerstorten.
Hoe las men vroeger de tijd? En hoe maakte men toen afspraken? Kon dit wel zonder smartphone, horloge of kalender? In deze les leren leerlingen door het doen van experimenten over de tijd.
Wat wordt wel en niet aangetrokken door magneten? En hoe komt het dat de aarde magnetisch is? Met magneten en een zelfgemaakte kompas onderzoeken leerlingen magnetisme en het aardmagnetisch veld.
Veel mensen dromen er van om astronaut te worden. Je wordt het alleen niet zomaar, er komt namelijk heel wat bij kijken. In deze les leren leerlingen wat er voor nodig is om astronaut te worden.
Wij hebben water nodig om te kunnen overleven. Maar drinken wij eigenlijk hetzelfde water dat dinosaurussen vroeger dronken? In deze les zoeken de leerlingen uit hoe de kringloop van water werkt.