De introductie bij de lessen van Ruimteschip Aarde PO. Leerlingen maken kennis met het Internationaal ruimtestation ISS en de Nederlandse astronaut André Kuipers.
Hoe overleef je in een ruimtestation dat rond de aarde zweeft. Verschillende systemen zorgen ervoor dat astronauten goed kunnen (over)leven. Terwijl dat op aarde juist heel vanzelfsprekend is.
Met behulp van experimenten leren leerlingen over golfstromen in de oceanen en het wat de gevolgen kunnen zijn van verstoring van deze klimaatbepalende stromingen van watermassa’s op aarde.
Zelf meten aan het weer en de gegevens verwerken als echte meteorologen is de kern van deze les. Wat is het verschil tussen klimaat en weer en wat heeft de dampkring hiermee te maken?
Deze les gaat over de Rosetta-missie van de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA). De les bevat demonstraties en proefjes voor de leerlingen om zo kennis te maken met komeetonderzoek.
In deze les leren leerlingen de kenmerken van leven kennen. Ze doen een experiment met gist en ontdekken zo dat het niet altijd meteen duidelijk is of iets leeft of niet.